Skip to main content

Kalkulator OFSET stampe

Kalkulator stampe

 

Na primer, ako želite da saznate cenu za 10.000 flajera sa obostranom štampom u punom koloru, u Kalkulator štampe u polje tiraž upišite 10000 (bez tačke i zareza), izaberite željeni format, odaberite debljinu papira (za flajere se najčešće koristi 115, 135 i 150 gr. papir), zatim za štampu odaberite u našem slučaju kolor/kolor, izaberite da li želite da se flajer savija i pritisnite dugme izračunaj.

"Mole se svi komercijalisti da provere rabat pre nego sto daju cenu"

- Vasa stamparija Proof

Ofset stampa

Ofset stampa

Ofset stampa je tehnika u kojoj se boja prenosi sa ploče direkto na gumu a zatim na štamparski papir (kunsdruk, ofsetni, muflon, etiketni ili spec. vrste papira).Ofset stampa kao sofisticirani proces u kome zajedno rade čovek i mašina predstavlja sam vrhunac štamparstva.

Boje u ofset stampi

U samom procesu koriste se četri osnovne boje: crna, plava, crvena i žuta. Ove boje se štampaju u vrlo malim rasteskim tačkama nevidljivim golim okom, sama pravilnost i pozicija rasterske tačke u odnosu na susednu kreira iluziju druge boje. Na osovu toga se kaže da iz 4 osnovne boje nastaje većina drugih boja, naravo postoje i boje koje se ne mogu dobiti iz 4 osnovne, tako da postoji i paleta sa specijalnim bojama (srebro, zlato, fluo..). Ofset stampa je najrasprostranjeniji vid štampe kako kod nas tako i u svetu. Uglavnom se koristi za štampu srednjih i većih tiraža, mada je sve to relativna stvar od šamparije do štamparije.

  • Copyright 2023 © Štamparija PROOF
  • Bulevar Peka Dapčevića 37
  • 11040 Beograd, Srbija
  •  stari naziv ulice Kumodraška 253 
  • tel: 011/ 396 11 56, 011/396 11 78  
  • office@stamparija.rs

Heidelberg znak stamparija

Mutoh znak stamparija

Xerox znak stamparija